Amor…la distanta

407090_288368247892896_1717271382_n

 

Andrei si Maria au sase ani, din cei opt de casatorie, de cand locuiesc in orase diferite. „Am reusit sa fiu angajat ca si director la o multinationala cu sediul in capitala si nu puteam sa ratez o astfel de oportunitate, imi explica el- si bineinteles partenera mea nu a vrut sa abandoneze administrarea afacerii ce-o avem, in Iasi. Am optat pentru a locui separati, de luni pana joi eu raman in capitala si de doua ori pe luna de vineri pana duminica merg acasa, iar celelalte doua week-end-uri vine ea in capitala.”

Chiar daca pronosticurile pentru o dragoste la distanta nu sunt foarte incurajatoare, si gurile rele prezic racirea pasiunii, adevarul este ca societatea se schimba si tot mai multe cupluri aleg sa traiasca in orase sau chiar tari diferite, si in anumite cazuri dragostea triumfa.

De multe ori se ajunge la astfel de situatii cand se ivesc oportunitati profesionale, sau academice, boli de familie, criza economica…

Nu distanta este problema spune Maria Jose Alvarez, psihoterapeut si scriitor, inconvenientul se gaseste in fiecare din noi…deja sunt perechi care desi nu sunt separate, se inseala si se lipsesc de respectul cuvenit, sau chiar daca se vad continuu, li se pare istovitor asta. Ceea ce face ca o relatie sa fie existenta, este legatura solida dintre parteneri.

  CONTEXTUL RELATIEI

Este foarte important sa se analizeze daca separarea este temporara sau definitiva, daca exista multa distanta fizica (sa fii la trei ore distanta cu trenul, nu este acelasi lucru cu a traversa oceanul) sau daca relatia s-a initiat deja fiecare traind in locuri diferite. Pentru ca, cei ce au inceput asa, nu s-au vazut obligati a-si schimba stilul de viata… si acum cauta disperati ocaziile pentru a fi impreuna, bucurandu-se intr-o forma intensa si senzitiva.

Mai complex este in cazul celor care dupa cativa ani de relatie in care au stat impreuna, trebuie sa puna geografia intre ei…Pentru acestia distanta e mai dureroasa, vorbim de parteneri obisnuiti la contactul zilnic, desi pronosticul de separare in cazul lor este mic, pentru ca au relatii mai consolidate.

De asemenea conteaza si varsta. Una e sa ai douazeci si ceva de ani, sau sa fi trecut de patruzeci. Ne schimbam cu trecerea timpului- si a experientelor- ceea ce influenteaza in necesitatile pe care le avem si dam diferite semnificatii la fapte identice. La patruzeci de ani e mai usor sa interpretezi situatia in functie de viziunea proiectului tau de viata. E foarte aproape acea presupusa criza de identitate care face ca totul sa se valoreze in alt mod.

Oricum sa traiesti o relatie la distanta are complicatiile ei, chiar daca e adevarat faptul ca sunt persoane care stiu sa valorifice partea pozitiva a situatiei. Si in loc sa se planga in permanenta de distanta existenta, cu rabdare isi consolideaza dragostea lor, realizand ca asa pot evita rutina si divergentele zilnice.

   A IDEALIZA DISTANTA

Expertii coincid ca doar atunci cand avem incredere in propriile sentimente, cat si in ale partenerului se poate continua cu acest tip de relatie. Stiind ca suntem pretuiti  si in acelasi timp pretuind partenerul -aceasta este piatra de temelie- a unui cuplu.

De asemenea trebuie avuta grija cu a scuza defectele si exagera calitatile , pentru ca distanta totul ajusteaza sau distorsioneaza.

Insa pe astfel de baze, cu imaginatie, cu dorinta si noile tehnologii se deschide un univers plin de posibilitati…

NOI FORME DE COMUNICARE

Se stie foarte bine ca rutina, si faptul ca ai partenerul disponibil la orice ora si in orice moment, poate fi un dusman pentru pasiune. De aceea excitatia acumulata prin distanta dintre parteneri poate aduce relatie la un inalt voltaj de placere si complicitate in momentul intalnirii. Chiar si in zilele traite departe unul de altul, se poate sa ne bucuram de sex. In fata imposibilitatii de a fi impreuna cu partenerul, exista sexul la distanta- eu numesc asta imaginatie erotica. Il putem excita pe celalat vorbindu-i sau scriindu-i mesaje cu continut erotic, spunandu-i ce ne-ar placea sa primim si sa oferim cand ne vedem. Ne putem excita si chiar avea orgasme folosind telefonul, sms-ul, social media, web-cam-ul.

Trebuie sa gandim ca cine se iubeste se poate reinventa in functie de noile nevoi ale cuplului.Si daca o pereche se destrama datorita distantei dintre parteneri, ar trebui atunci sa analizeze motivele ce se afla in interiorul cuplului, si nu sa dea vina pe kilometri.

Te invit sa-mi spui daca au existat momente in cuplul tau cand a trebuit sa locuiesti departe partener si cum ai gestionat acest moment stresant.

Si stai aproape de mine ca revin cu un nou articol in care vorbesc de riscurile si avantajele unui AMOR LA DISTANTA!

Aboneaza-te la newsletter

Vei fi informat via e-mail despre noile articole aparute pe site.

Si vei primi in mod gratuit un material PDF: Fantezii erotice- Cele mai comune fantezii ale femeilor 😉