Cum sa te pregatesti pentru cunoasterea persoanei ideale!

 

fotos-tiernas-parejas (2)

Sa petreci o perioada singur(a) dupa o ruptura e pozitiv… pentru ca-ti permite sa-ti vindeci ranile, sa te desprinzi de fostul si sa reflectezi cum ti-ar placea sa fie noua ta relatie.

Este un bun punct de plecare daca esti dispus sa depasesti barierile si credintele care te limiteaza. Nu este, cand consideri ca experientele tale anterioare te-au conditionat prea mult, preferand sa ramai in casa inainte sa incepi sa suferi din nou, sau ca e imposibil sa-ti gasesti perechea potrivita.

Daca iei decizia sa incerci iar, felicitari! Insa inainte ai in vedere o serie de aspecte care te vor ajuta sa alegi mai bine si sa eviti suferinte inutile.

Gandeste in viitor

Ce tip de relatie ti-ar placea sa ai? Ar putea sa fie o prietenie intima fara compromis, sau o relatie stabila pentru a-ti intemeia o familie. Sunt doua puncte de plecare foarte diferite si e foarte important sa stii ce vrei, care este proiectul tau de viata.

Acum revizuie trecutul

Ce aspecte din anterioarele tale relatii te-au facut sa suferi? Ce atitudini sau tipuri de persoane nu iti convin? Ce anume nu esti dispus sa tolerezi sau sa repeti?

Enumera calitatile persoanelor si relatiilor anterioare

In acest punct cand deja stii ce nu iti doresti, reaminteste-ti aspectele pozitive ale relatiilor anterioare. Ce iti lipseste cel mai mult? De exemplu, sa ai o persoana iubitoare langa tine, sau pe cineva care realmente stie sa asculte. Enumera tot ceea ce ti-ar placea sa retraiesti.

Nu fugi de emotiile intense

Este posibil ca facand aceasta lista sa te asalte tristetea, nostalgia si chiar frica ca nu vei gasi o persoana care te iubeste cu adevarat. Nu-i nici o problema, nu fugi de emotiile intense. Respira profund, lasa-le sa se manifeste si nu lupta contra lor, nu te judeca si nu te critica.

Acum stii ceea ce nu vrei si de asemenea ce vrei

Foarte bine. Chiar ai si lasat ca amintirile dureroase sa iasa la suprafata si acum au devenit mai dulci si mai putin dureroase. Asa deci sa continuam lista.

Scrie despre viitoarea ta relatie

Lasa-ti libera vocea interioara si scrie despre viitoarea ta relatie. Lasa-te dus… Nu e vorba sa scrii un text perfect si nici nimeni nu o sa-l citeasca.  Este o foaie de rutina pentru tine insuti. Nu te obsesiona incercand sa controlezi toate detaliile. Gndeste-te la toate calitatile pe care ti-ai dori sa le intalnesti la noul tau partener, si lasa destinului detaliile precum: inaltimea, culoarea parului sau a ochilor. De exemplu, poti sa notezi: sa rezulte fizic atractiv, sa fie o persoana generoasa, sa nu minta, sa-si respecte semenii…

  Fa-ti promisiuni tie insuti

Include in lista si laturile negative, ca sa ai bine clar ca nu sunt negociabile si ca nu vei mai trece prin suferinta. Poti sa-ti spui tie insuti ” niciodata nu voi mai accepta un barbat care ma face sa ma simt nesigura datorita atitudinii care o are fata de mine” sau ” sa-mi critice fizicul meu”. Si dupa aceea fa-ti promisiuni tie insuti ca vei inchide poarta inimi la acest tip de comportament .

  Foloseste vizualizarea

Este o tehnica foarte valoroasa pentru a crea o imagine mentala pentru ce dorim. Creierul nu distinge daca „filmul” se deruleaza in realitate sau doar in imaginatia noastra. Asa ca, daca vizualizezi ceva placut, organismul tau va genera hormoni de fericire ce te vor face sa te simti mai bine. Mai mult, senzatia va patrunde in subconstient, care e responsabil de credinte precum: nu merit, nu o sa iasa bine, nu voi gasi pe cineva mai bun…si te va convinge ca vei gasi persoana potrivita.

Sper ca acesti simpli pasi sa-ti fie de ajutor in cazul in care inca esti singur(a) si speri sa-ti intalnesti perechea ideala. 🙂

  Mult succes!!

Aboneaza-te la newsletter

Vei fi informat via e-mail despre noile articole aparute pe site.

Si vei primi in mod gratuit un material PDF: Fantezii erotice- Cele mai comune fantezii ale femeilor 😉