Esti cu persoana potrivita?

recuperar-pareja

In timpul unui seminar o femeie intreba: „Cum pot sa stiu daca sunt cu persoana potrivita? Autorul si-a dat seama atunci ca alaturi era asezat un barbat corpolent si zise: Depinde. El e partenerul tau? Foarte serioasa ea raspunse: Cum ti-ai dat seama? Am de gand sa raspund la aceasta intrebare…pentru ca sansele sunt bune sa accepti raspunsul, spuse autorul. 😉

Aici este raspunsul.

Fiecare relatie are un ciclu. La inceput cazi pierdut indragostit. Anticipezi apelurile telefonice, vrei sa fii in contact permanent, si accepti obiceiurile partenerului. Sa te indragostesti nu a fost deloc dificil. De fapt a fost o experienta complet naturala si spontana. Nu a trebuit sa faci nimic. Pentru asta se numeste „indragostit nebuneste”.

A  te indragosti e o experienta pasiva si spontana. Insa dupa cateva luni sau ani de stat impreuna, euforia dragostei dispare. E un ciclu natural in toate relatiile.

Putin cate putin apelurile telefonice devin deranjante (asta daca mai exista), contactul nu mai este intotdeauna binevenit (daca mai exista), si obiceiurile partenerului in loc sa te binedispuna, te inebunesc :p . Simptomele acestei etape variaza in fiecare relatie; vei nota o mare diferenta intre etapa initiala cand erai indragostit euforic si mai tarziu cand te vei simti plictisit sau vei avea chiar atitudini pline de furie fata de partener.

In acest punct, tu sau partenerul vei ajunge sa te intrebi: sunt oare cu persoana adecvata? Si reflexionand la euforia dragostei ce ai simtit-o  in trecut, poti ajunge sa-ti doresti a simti din nou aceste sentimente cu altcineva. Aici e punctul in care relatiile se clatina.

Cheia pentru a avea succes intr-o relatie nu este sa cauti mereu persoana adecvata, ci sa inveti a iubi persoana gasita!

Oamenii invinovatesc partenerii pentru nefericirea lor si cauta in afara ce le lipseste. Atentiile extramaritale se intalnesc in toate formele si marimile. Infidelitatea a devenit foarte frecventa. Uneori  se implica in exces in activitatile lor, intr-un hobby, intr-o prietenie, emisiuni TV, abuz de substante, doar sa nu mai simta nefericirea lor. Insa raspunsul la aceasta dilema nu se gaseste in afara relatie. El exista acolo, in interior.

Nu spun ca nu te-ai putea indragosti din nou de altcineva. Si chiar ai putea temporar sa te simti foarte bine. Insa vei fi in aceeasi situatie cativa ani mai tarziu.

Asa ca (asculta cu atentie):

Cheia pentru a avea succes intr-o relatie nu este sa cauti mereu persoana adecvata, ci sa inveti a iubi persoana gasita!

Sa mentii DRAGOSTEA nu este o experienta nici pasiva, nici spontana. Tu trebuie sa muncesti la asta zi dupa zi. E nevoie de timp , efort si energie. Si cel mai important de INTELEPCIUNE. Tu trebuie sa STII ce sa FACI ca sa functioneze relatia. Nu e loc de nici o greseala in acest sens.

Iubirea nu este un mister. Sunt lucruri pe care tu (cu sau fara partener) le poti face. Asa cum exista legile fizice ale universului (gravitatia de exemplu) , deasemenea exista legi (norme) si pentru relatii. Daca tu stii sa aplici aceste norme, rezultatele sunt previzibile.

DRAGOSTEA ESTE, PRIN URMARE, O DECIZIE. NU ESTE DOAR UN SENTIMENT.

Aminteste-ti intotdeauna asta: destinul determina cine intra in viata ta, dar depinde de tine cine vrei sa-ti mearga alaturi, cui permiti sa ramana si pe cine lasi sa plece!

Tu cum stii ca esti cu persoana potrivita?!