Nimeni nu este indispensabil…

descarga

Nimeni nu este indispensabil. Venim in aceasta lume singuri, supravietuim traumei nasterii, care, potrivit unor teorii psihologice este una dintre traumele cel mai greu de depasit. Copilul vine in aceasta lume si se simte singur, se sperie de luminile orbitoare si artificiale ale becurilor, avand senzatia de cadere in gol…

Cand ne adaptam la viata in societate, ne unim cu persoane potrivite care ne iubesc, si pe care le iubim si asta ne face sa ne simtim confortabil. Nu este indicat, sa ne cuplam cu cineva cu care nu ne simtim bine, insa teama de a nu ramane singuri, deseori ne obliga sa traim cu acea persoana. Ajungem sa depindem de celalalt pana in punctul, in care, ideea de a ramane singuri ne terorizeaza. 

Nimeni nu este singur, atata timp cat familia si prietenii il inconjoara. Nimeni nu este singur daca se aseaza confortabil intr-o canapea vizionand un film sau citind o carte interesanta. Singuratatea este relativa…sa nu ne temem de ea!

Relatia de cuplu este frumoasa si implinita atunci cand aduce bucurie nu doar  corpului, ci, si sufletului. Fara indoiala relatia de cuplu disfunctionala, singurul lucru care-l aduce cu ea este o mare singuratate spirituala, cu toate ca o alta persoana doarme in patul nostru…

Imi place ce spunea Paulo Coelho: ”Intrebandu-ma daca imi place / incanta compania ta, raspunsul este DA, totusi in cazul in care ma intrebi daca pot trai fara tine, deasemenea raspunsul meu este DA.”